Med DIALux evo skapar du dina virtuella ljusmiljöer enkelt och intuitivt. Dokumentera dina resultat i fotorealistiska visualiseringar.
Presentera projekt med scenarion och visualiseringar innehållande artificiellt ljus i både interiöra och exteriöra miljöer kombinerat med avancerade energi och dagsljusberäkningar.

Medan du arbetar kreativt hanterar och stödjer DIALux evo ditt arbete i förhållande till standarder för arbetsplatsens belysning, fastigheters energiprestanda och anläggningens underhållsbehov och du får direkt respons på om aktuella standarder uppfylls i ditt projekt.

Dialux evo är ett verktyg jag använder dagligen i mitt arbete arbete som belysningsplanerare. Jag arbetar i många olika typer av projekt och delar gärna med mig av praktiska erfarenheter av programvaran. Jag har arbetat i programmet sedan tidiga versioner av föregångaren Dialux och följt utvecklingen av Dialux evo från BETA-versioner till nuvarande version av programvaran.

belysningsbgrepp.se erbjuder grundläggande kurser samt företagsanpassade, skräddarsydda utbildningar i programvaran.

KURSLÄNGD

2 dagar

NÄSTA TILLFÄLLE:

Kommande kurser på förfrågan

PRIS

11 450 kronor exklusive moms, inklusive lunch, kursmaterial, programmanual och utbildningsbevis.

Vid flera deltagare från samma företag eller då utbildningen hålls på annan ort än Stockholm offererar jag gärna ett pris. Kursen kan även hållas som intern utbildning där kursinnehållet är samma men mer fokus kan läggas på företagets egen verksamhet.

KURSMÅL

Deltagare får genom kursen kunskaper om hur man effektivt planerar och genomför en interiör belysningsprojektering från start till dokumentation i Dialux evo.
Målet är att deltagarna efter kursen ska kunna konstruera en byggnad i flera våningsplan, skapa rumsytor och placera enskilda armaturer och armaturfält.
Deltagarna kommer även att kunna skapa beräkningsytor, spara och rendera bilder och utföra beräkningar för att slutligen sammanställa resultaten i en överskådlig professionell dokumentation.

INNEHÅLL

− Import och modifiering av DWG-underlag
− Import och hantering av IFC-filer
− Import av 3D-objekt
− Konstruktion och projektanpassning av byggnader i en eller flera våningar
− Konstruktion och projektanpassning av utomhusmiljöer
− Konstruktion och projektanpassning av rumsvolymer
− Effektivt arbete med inredning för visualiseringar
− Armaturval och effektiv belysningsplanering
− Armaturgrupper
− Ljusscener och driftsättningsunderlag
− Belysningsberäkningar
− Bibehållningsfaktorer och underhållsplaner
− Energiberäkningar
− Bilder och visualiseringar
− Exportmöjligheter till andra program
− Dokumentation och presentationsmaterial för projektet

I kursen använder vi den senaste versionen av Dialux evo som kostnadsfritt går att installera från www.dialux.com

Praktiska övningsuppgifter i grupp och individuell handledning leder deltagarna till förståelse och ett effektivt arbete i programvaran. Övningsuppgifterna är konstruerade för att stegvis lära deltagarna att utnyttja programmets kapacitet och en tydlig manual med steg-för-steganvisningar och förklaringar ingår i kursmaterialet.

Deltagande i kursen kräver en bärbar dator med mus och senaste versionen av Dialux evo installerad. Vid behov kan belysningsbegrepp.se hyra in datorer och självkostnadspriset läggs till kursavgiften (ca 1200:- ex moms).

MÅLGRUPP

Belysningsplanerare, elkonsulter, arkitekter, inredningsarkitekter, installationselektriker, armaturtillverkare och belysningssäljare.

FÖRKUNSKAPER

Grundläggande kunskap om belysning.

 

VILLKOR

Villkor för utbildningen hittar du här